Tijdens de EHBO en Reanimatie U21 cursus leer je wat je kan doen als er een ongeval is of als collega’s eerste hulp nodig hebben. Als chauffeur en/of bhv’er ben je sneller bij een ongeval dan de ambulance of politie. Jij kan het verschil maken in de beginfase en levens redden. In sommige situaties kan je zelfstandig eerste hulpverlenen, soms is overleg met zorgprofessionals nodig of een bezoek aan een huisarts. Als je 112 moet bellen, bijvoorbeeld bij een beenbreuk of bij een reanimatie, dan draag je een slachtoffer in een zo goed mogelijke conditie over aan de ambulancezorgverleners.
In deze cursus bhv eerste hulp beperken we ons tot de soorten letsels die in de meeste bedrijven kunnen voorkomen. Als er in jouw bedrijf specifieke risico’s gelden, zal je daar een aanvullende cursus of instructie voor moeten volgen.
De cursus eerste hulp bestaat uit twee onderdelen: niet- spoedeisende en spoedeisende eerste hulp. Voordat je begint met deze onderdelen leer je wat de bhv-taken en bhv-inzet inhouden. Je krijgt ook uitleg over de uitgangspunten bij eerste hulp: Wat kan je doen om goed voorbereid te zijn op het verlenen van eerste hulp? Hoe kan je veilig werken? Hoe benader je een slachtoffer? Hoe verplaats je een slachtoffer uit een onveilige omgeving? In welke situaties moet je 112 bellen en wanneer de huisarts (en/of -post)?